Over Evert Kuiken

Schrijfsels over wat mij bezig houdt en waar ik wat over kwijt wil.

Ik ben getrouwd, heb twee zoons (geboren in 1995 en 1997) en ben sinds 1998 wonend in de groenste straat van Diemen in een koophuis uit 1957.

Bij Lens ben ik verantwoordelijk voor kwaliteit, processen, inspecties (conform scope 12) en de energietransitie in zijn algemeenheid. Een rol waarin ik mijn kennis en ervaring van meer dan 30 jaar betaald en vrijwilligerswerk uitstekend kan toepassen.

Vanaf 1989 heb ik 26 jaar bij netbeheerder Alliander (en voorgangers) gewerkt als adviseur document- en contentmanagement, adviseur het nieuwe werken, IT adviseur, hoogspanningsnet ontwerper, ontwerper stationsautomatisering en beveiliging en beheerder van het systeem voor bewaking en bediening van het hoogspanningsnet. Ik was daar ook voorzitter van de ondernemingsraad (OR) van het IT bedrijf tijdens een fusie en een splitsing en betrokken bij diverse nieuwsbrieven.

In mijn woonplaats Diemen doe ik vrijwilligerswerk voor onder meer Duurzaam Dorp Diemen: een netwerk van inwoners die zich inzetten voor de verduurzaming van onze woonplaats Diemen. Ik begon het maandelijkse Repair Café en deed daar reparaties. Vroeger schreef ik voor Windnieuws, het tweemaandelijkse papieren tijdschrift over windenergie in Nederland. In 2018 raakte ik betrokken bij het verbranden van biomassa en startte ik samen met een internationale groep mensen de Federatie tegen biomassacentrales. Spin-off hiervan is een meetnet voor luchtverontreiniging dat ik in Diemen heb opgezet met behulp van citizen science tools.

In mijn vrije tijd wandel ik graag (met onze hond, maar ook langere wandelingen) samen met mijn vrouw. Tijdens de zomervakantie verkennen we graag Europa zonder het gebruik van vliegtuigen. Dus campers, treinen en eventueel een huurauto.

En ik rij graag motor, veelal langere afstanden. Soms alleen, soms samen met vrienden van de motorgroep Kawazuki, soms met anderen. Na drie Yamaha TR1 (XV1000) motorfietsen te hebben gereden, bezit ik sinds 2014 een BMW R 1200 RT. Ik kocht deze in een politievoertuig met 100.000+ kilometers en heb hem enigszins aangepast naar een civiel type. De kenmerkende platte zij-koffers heb ik gehouden: die zijn voor mij ideaal. In 2019 ben ik route-expert geworden op het gebied van MyRouteApp-navigatie. Ik was al gewend om routes te maken in Basecamp en gebruik MyRouteApp nu daarnaast.

En tijdens dit alles probeer ik zoveel mogelijk naar muziek te luisteren en speel ik soms op mijn elektrische bas in een band. Voornamelijk rock, maar alle soorten muziek kunnen mij inspireren.

Advertentie